Lokale Politiek in de Texelse Raadzaal

21-03-2023

Na de lunch bij de Marel verplaatsten we ons naar het Gemeentehuis op Texel.

Gemeentehuis Texel

Hier we werden ontvangen in de raadszaal door Niels Rutten (almuni deelnemer Bestuursklas en fractievoorzitter CDA op Texel) en Pepijn Lijklema (alumni deelnemer Bestuursklas en fractielid van D66). We spraken met beide over de politiek op Texel en hun rol hierin. Pepijn had een rollenspel uitgewerkt waarbij we een raadsvergadering gingen simuleren en twee verschillende vraagstukken behandelden. Zeer interessant om dit zo na te bootsen en te ervaren.

Burgermeester

Tot slot kwam Burgermeester Michiel Uitdehaag langs. Hij nam ons mee door zijn carrière als bestuurder en zijn kijk op de uitdagingen die momenteel op gemeentelijk niveau spelen. Hier kwamen concrete vraagstukken uit, zoals bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen (en hulp/advies hierbij) en korte lijntjes tussen bestuurders/organisatoren van evenementen en de rol van het ambtelijk apparaat.

Ambtelijk apparaat

Hier kwamen concrete vraagstukken uit, zoals bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen (en hulp/advies hierbij) en korte lijntjes tussen bestuurders/organisatoren van evenementen en de rol van het ambtelijk apparaat.

Bedankt Pepijn, Niels en Michiel

Wij bedanken Pepijn, Niels en Michiel voor hun tijd en het delen van hun visie op de lokale politiek.

22 juni

Op 22 juni zien we elkaar weer met een lunch en afsluiting van de 4e editie van de bestuursklas Texel samen met TESO en Rabobank.
Vanaf 16:00 uur zullen ook de Alumni aansluiten.
Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR