Gezocht: jonge bestuurders uit de Noordkop die zich willen ontwikkelen!

30-7-2018

Bestuurskracht een impuls geven

De Bestuursklas is een initiatief van TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland. Zij faciliteren en financieren dit programma voor alle deelnemers met als doel de bestuurskracht in de Noordkop te vergroten. Verenigingen en stichtingen vervullen immers een belangrijke rol in de maatschappij. Het is de derde keer dat de Bestuursklas wordt georganiseerd en er is goed contact tussen de eerdere deelnemers. Er ontstaat een steeds groter netwerk van jonge bestuurders in de Noordkop. En dat netwerk opent deuren die normaliter gesloten blijven. Job Schepers, deelnemer van de tweede Bestuursklas: “Ik ben blij dat er meer deelnemers uit de Kop van Noord-Holland bijkomen deze editie. Dit was ook een wens van de tweede groep. Je moet het met de regio doen en je leert enorm veel van elkaar. Dat heb ik afgelopen twee jaar al gezien, toen we met drie mensen uit ‘De Kop’ in de groep zaten.” 

Persoonlijke ontwikkeling en coaching 

De Bestuursklas is voor jonge bestuurders een ideale gelegenheid om kennis en ervaring te delen. Je leert van elkaar en je spreekt met bestuurders die hun sporen al hebben verdiend. Je krijgt handvatten aangereikt over noodzakelijke praktische informatie zoals het opzetten van een stichting. Maar ook hoe je in een bestuur acteert en hoe je met lastige kwesties om gaat. “Je maakt kennis met zaken die buiten je comfort-zone liggen, maar die je verder helpen met persoonlijke ontwikkeling. Met je klasgenoten bouw je een band op, waarbij vertrouwen de basis is. Je gaat na twee jaar voor elkaar door het vuur. De Bestuursklas heeft mij verder geholpen, zowel in mijn werk als daarbuiten. Ik kan het iedereen aanraden,” sluit Job enthousiast af.

Bestuursklas op Texel gaat dit najaar weer van start

Twee jaar lang een programma volgen waarin je leert presenteren, besturen, vergaderen, leiderschap tonen en strategie ontwikkelen. Dat en nog veel meer leer je tijdens de Bestuursklas Texel. In de nieuwe Bestuursklas is plaats voor twaalf deelnemers; zes deelnemers van Texel en zes van de vaste wal, tussen de 25 en de 40 jaar.

Aanmelden voor de Bestuursklas?

Ben je tussen de 25 en 40 jaar oud en zit je in een bestuur van een vereniging of stichting? Dan kan je je vanaf nu aanmelden voor Bestuursklas Texel. Stuur voor eind augustus een motivatiebrief plus CV naar info@bestuursklastexel.nl. 
De selectiegesprekken vinden in september plaats door opleidingscoördinator Liesbeth Halbertsma.
Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR