Teso gaat Texels talent opleiden

22-7-2017

Jong talent de kans geven zich te ontwikkelen en zo de bestuurlijke kwaliteit op Texel verhogen. Dat is het doel van Bestuursklas Texel, een initiatief van TESO. De opleiding duurt twee jaar en gaat in november van start.
“Als Texelse gemeenschap willen we grip houden op onze ontwikkeling en zélf onze toekomst kunnen bepalen. Om dat te realiseren is voldoende bestuurskracht van groot belang”, meent Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TESO.

De Lugt constateert dat er op Texel veel talent aanwezig is. “Ondernemersverenigingen als LTO, TOP, AJT en JONT tellen behoorlijk wat jonge en enthousiaste bestuurders. Maar bij hun werkzaamheden lopen zij tegen allerlei obstakels aan en ontdekken ze ook dat zaken vaak behoorlijk complex kunnen zijn.”
Jonge bestuurders moeten daarom “in het algemeen Texels belang” de kans krijgen zich verder te ontwikkelen, vindt De Lugt. “Kennis komt je niet zomaar aanwaaien. Omdat we ook als veerdienst afhankelijk zijn van kwalitatief goede besluitvorming, hebben we gemeend onze verantwoordelijkheid te moeten nemen en dit initiatief te ontwikkelen.”
De coördinatie is in handen van Liesbeth Halbertsma, voormalige directeur van De Baak – Management Centrum VNO-NCW. Zij wil ook de organisaties waaruit de deelnemers afkomstig zijn erbij betrekken. “Samen kunnen we de specifieke uitdagingen van een bestuur in kaart brengen en aanpakken. Zo hebben niet alleen de individuele deelnemers baat bij de opleiding, maar ook hun organisaties.”
Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR