Het belang van een toekomstvisie en samenwerken

29-02-2024

Dit was een van de thema’s die centraal stonden tijdens de derde bijeenkomst van de 5e Bestuursklas Texel en Noordkop. Prijswinnende Bibliotheek School7 in Den Helder was ditmaal het toneel voor de wederom leerzame dag.

Gespreks- en presentatietechnieken

René Retèl, een ervaren trainingsacteur, nam de jonge bestuurders mee door de wereld van gesprekstechnieken en presentatievaardigheden, waarbij theorie en praktijk hand in hand gingen door middel van rollenspellen. Thema's zoals slechtnieuwsgesprekken, omgaan met verandering en weerstand werden uitgebreid behandeld.

Toekomstvisie

Verder deelde Mike Venekamp, namens Leader Kop van Noord Holland, waardevolle inzichten over het project en het belang van een toekomstvisie. Hij benadrukte het betrekken van partijen en het vinden van zingeving.
De deelnemers kregen vervolgens van hem de opdracht hun toekomstvisie op een post-it te schrijven, die vervolgens op een flipover werd geplakt voor gezamenlijke reflectie.

Timemanagement

Koosje van Frankenhuysen, een van de begeleiders van de bestuursklas, gaf praktische tips over timemanagement. Een echte eye-opener, zeker nu iedereen steeds drukker lijkt te zijn.

Deze bijeenkomst was niet alleen ontzettend leerzaam maar bood ook inspiratie

Bestuurskracht een impuls geven

We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van deze getalenteerde groep jonge bestuurders!

Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR