Twaalf jonge Texelaars in bestuursklas

22-7-2014

Het programma van Bestuursklas Texel duurt twee jaar. De opleiding loopt van november dit jaar tot en met maart 2015 en van november 2015 tot en met maart 2016.

Deelnemers bekwamen zich in diverse vakken, zoals netwerken en lobbyen, het realiseren van een plan van aanpak, doelmatig vergaderen en persoonlijke effectiviteit. Gespecialiseerde docenten verzorgen de lessen. Daarnaast krijgen elke twee cursisten samen een mentor, in de persoon van een ervaren bestuurder of ondernemer.
Bestuursklas Texel gaat in november van start met een tweedaagse bijeenkomst (op vrijdag en zaterdag). De andere bijeenkomsten zijn in januari, februari en maart 2015 en beslaan een middag en een deel van de avond. Het tweede cursusjaar is op soortgelijke wijze ingericht. “Van de deelnemers wordt niet alleen een flinke dosis enthousiasme en inzet verwacht, maar ook dat zij alle bijeenkomsten bijwonen”, aldus de initiatiefnemers. Bovendien moeten ze op jaarbasis rekening houden met 60 tot 70 uur thuisstudie.

Alle kosten worden de eerste twee jaar gedragen door TESO. De cursisten ‘betalen’ met een bijdrage in natura: deelname aan een gemeenschappelijk project ten behoeve van Texel. Welk project dit is, wordt tijdens de opleiding bepaald door deelnemers en andere betrokkenen.
Wie aan de Bestuursklas Texel wil meedoen, kan tot vrijdag 19 september een sollicitatiebrief sturen naar directie@teso.nl. Afgesproken is dat LTO, TOP, AJT en JONT elk twee deelnemers mogen leveren omdat zij de afgelopen periode een inhoudelijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de Bestuursklas. Daarnaast is er plaats voor nog vier cursisten.

Dirk de Lugt (TESO): “Zij kunnen afkomstig zijn uit een dorpscommissie of sportvereniging bijvoorbeeld. Het gaat er vooral om dat ze gemotiveerd zijn en tussen de 20 en 40 jaar oud.” De samenstelling van de groep deelnemers wordt in oktober bekendgemaakt.
Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR