Veel belangstelling voor tweede editie Bestuursklas Texel

22-9-2016

TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland starten op 4 november de tweede editie van Bestuursklas Texel. Ook deze keer hebben weer veel jonge bestuurders van verenigingen en stichtingen uit de regio gesolliciteerd naar een plaats in de Bestuursklas Texel. Er zijn zestien deelnemers geselecteerd die het tweejarige programma gaan volgen.

Meer deelnemers

Eind augustus hebben de selectiegesprekken voor de Bestuursklas plaatsgevonden. Naast een aantal harde eisen, zoals lid van een bestuur, de woonplaats en een leeftijd tussen de 20 en 40 jaar oud, speelde ook motivatie een belangrijke rol om deel te kunnen nemen aan het programma. “Na de gesprekken zijn er zestien deelnemers geselecteerd die heel goed passen in het profiel van de Bestuursklas. Wat de geselecteerde deelnemers willen leren, sluit goed aan bij het programma dat wij aanbieden”, aldus Liesbeth Halbertsma, coördinator van de Bestuursklas. Vanwege de overweldigende belangstelling hebben TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland besloten om het aantal deelnemers aan de Bestuursklas deze keer uit te breiden van twaalf naar zestien deelnemers.

Over Bestuursklas Texel

Het doel van de Bestuursklas is om de toekomstige bestuurskracht op Texel en in de kop van Noord-Holland een positieve impuls te geven, door jonge bestuurders van Texel en uit de kop van Noord-Holland de kans te bieden om zich verder te ontwikkelen. In 2014 heeft TESO op eigen initiatief de eerste editie van Bestuursklas Texel opgezet en gerealiseerd. Bij de tweede editie sluit Rabobank kop van Noord-Holland zich aan om het programma mede mogelijk te maken. Dit op basis van de overtuiging dat we gebaat zijn bij de beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige bestuurders in alle geledingen van de samenleving.
Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR