Welke waarden zijn voor jou als bestuurder belangrijk?

03-04-2024

Het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht diende deze keer als podium voor een nieuwe bijeenkomst van de bestuursklas Texel en Noordkop.

Waarden

Het thema van de dag was 'waarden'. De jonge bestuurders van de bestuursklas startten met het creëren van een waardenpiramide om hun eigen kernwaarden te identificeren. Daarna deelde Dirk Van Der Beek, onder andere voorzitter van de raad van commissarissen van vakantiepark De Krim Texel op Texel, zijn drie belangrijkste waarden: goed voorouderschap, gemeenschap en rechtvaardigheid.

Vier vormen van kennis

Na de lunch belichtte Rabobank coryfee Dirk Duijzer vier vormen van kennis, de systeem- en leefwereld, en moraliteit, onderbroken door indrukwekkende anekdotes uit zijn uitgebreide carrière als bestuurder. Een cruciale les uit zijn verhaal was het belang van zoeken naar gemeenschappelijke grond in discussies die tot polarisatie kunnen leiden

Waarden als bestuurder

De dag werd afgesloten door Anouk Gielen Provinciale Statenlid Noord-Holland voor GroenLinks. Zij ging in een interactief gesprek in op haar waarden als bestuurder, waarbij de jonge bestuurders van de bestuursklas volop de kans kregen om vragen te stellen.

Bestuurskracht een impuls geven

Wederom een leerzame bijeenkomst die leiderschap met persoonlijke waarden verenigde.

Terug naar nieuwsoverzicht

BESTUURSKLAS TEXEL Noordkop
‌WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR